Onze diensten

Bevustuc biedt een breed pakket van diensten aan op het gebied van stucwerk. Op deze pagina leggen we uit welke diensten dat zijn.

Behang- en sausklaar maken

De naam zegt het al: nadat we de muren behangklaar hebben gemaakt kunt u aan de slag met behangen. De muur hoeft hiervoor niet super strak te zijn, zoals dat wel het geval is als u het wil sauzen (verven). Hierbij geldt wel de regel: hoe dunner het behang, hoe strakker de muur afgewerkt moet worden.

Spackspuitwerk

Spackspuiten is relatief snel en de goedkoopste manier om uw wanden of plafonds te laten stucen. Qua structuur kunt u gaan voor een hele fijne korrel tot een grove korrel.

Schuurwerk

Schuurwerk is een traditionele eindafwerking met een zanderig oppervlak en een draaiende schaduwwerking. Schuurwerk kan zowel op wanden als plafonds worden toegepast. Het wordt gemaakt van gips waaraan zilverzand en kalk is toegevoegd. Met een spons worden er in de natte mortel overlappende cirkelvormen gedraaid, waarbij een fijn gestructureerd en traditioneel plafond of wand ontstaat. Schuurwerk hoeft niet meer afgewerkt te worden.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is een gladde wand- en plafondafwerking zonder naden die geschikt is als ondergrond om te behangen of te sauzen. Pleisterwerk wordt vaak gebruikt voor vlakke lagen op binnenmuren en gevels. Doordat het product niet egaal opdroogt, is (bijna) altijd een nabehandeling vereist.

Sierpleisters

Sierpleister is een harder materiaal dan pleisterwerk en is stootvast. Daarnaast kan sierpleister in alle gewenste kleuren toegepast worden. De sierpleisters zijn verkrijgbaar in verschillende korreldiktes en structuren. Het is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren.

Lijstwerk

Lijsten en ornamenten maken elke woning sfeervol: of het nu een oud stadspand is of een nieuwbouwwoning. De mogelijkheden zijn enorm, dus er is lijstwerk voor elk interieur en in iedere stijl.

Restauratie- en reparatiewerk

Dit wordt door ons zowel binnen als buiten gedaan. Heeft u een lekkage gehad of laat oud stucwerk los? Wij halen eventueel loslatende delen weg of kappen de gehele gevel af. Dit is afhankelijk van uw situatie. Onze stukadoors zorgen ervoor dat het vakkundig gerepareerd of gerestaureerd wordt.